Ajajaj med lyx!

Idag blev jag ensam med LL på lektionen. Riktigt lyxigt med privatlektion i nära 7 timmar. Förberedelserna inför soloflygningen fortsätter.

Vi hängde upp motorn i selen (se bild) och övade start- respektive landningsförfarandet med tillhörande trafikvarv, nomenklatur och den fysiska sensationen av att skära av blodtillförseln till benen samtidigt som flertalet blåmärken triumferandes belägrar min kropp intill armvecket. Hääärligt!

När väl detta var avklarat (utanför Lindholmens IP) begav vi oss till fältet för vidare genomgång av utrustning. Daglig tillsyn både framför och bakom buren med preflight check från ljuddämperi, ev glapp i propelleraxeln o.s.v. till schackelkontroll och balansarmar på framsidan m.m.

”Nu ska vi hänga på dig spisen”, sa LL.Grattis Larre! Vi fortsatte att öva i några olika moment. Jag fick gå i cirkel med motorn igång, övningsspringa bredbent, öva på att med blixtens hastighet döda motorn och därefter vända på mig och simulera nedtagning av vingen.

Dagen avslutades med simulerade starter med upptagning av vingen, rotation och förflyttning i färdriktning, springandes med det tunga aset till maskin på ryggen och med LL som biologisk motor. Vi lyckades lätta från marken. Loggade ytterligare 85 cm flyg ikväll!

När jag nu sitter vid datorn känns axlarna som om dom fortfarande bar en motor på ryggen. Det är en fin känsla!

(foto: LL)

/Larre i Sollentuna – 2cm kortare ikväll

– Frälsningssoldat och blivande pm-pilot –