Så kom då den sedan länge efterlängtade starten för kursen äntligen. Eleverna Krister och Mats som båda klarat block 1 2009, tillsammans med undertecknad stod för elevsidan. Lasse L höll i trådarna/linorna.

En blåsig em gjorde markhantering omöjlig till en början. LL visade dock s.k. hårdvindsstarter. Imponerande.

Teori följde. Historik, reflexvingarna är det som gäller, förbundsbråk och skadestatistik med nödskärm var några punkter som togs upp.

Dagen avslutades dock m balanseringsövningar m korslagda linpaket och omvända starter. Äntligen lyckades jag hålla min vinge i luften. Lyckades t.o.m. göra en simulerad start m L som ’motor’ och lättade då från marken.

Fick m.a.o. flyga redan 1a dagen. Trött och glad sammanfattar kursstarten.

/ Larre i Sollentuna
– Frälsningssoldat och blivande pm-pilot –