En vecka kvar men jag ligger redan i teoretisk träning. Läser kurslitteraturen av José Ortega. Nyttig och lite småkul.

Idag är f.ö. min födelsedag och något som påminde om ett kalas gick av stapeln ikväll. Då hela släkten är motorintresserad ville alla med Y-kromosom ut till garaget och titta på ”den där flygmotorn” och ”det där vansinniga” jag tydligen ska börja med.

På detta sätt fick jag släpa ut mitt tunga paramotor-as på gräsmattan och dema den med viss stolthet.

Tongångarna ändrades dock snabbt till ”Åh, vad fin den är”, ”Va bra den låter”, ”Jaha…Elstart. Nämen” och ”den låter inte så mycket som jag trodde”.

Stort succé för mig. Jättekul! Kan varmt rekommendera att ha sina motorintresserade släktingar på besök på födelsedagskalas och omvända deras skepsis till paramotorsporten med hjälp av kaffe, tårta och oljat munläder.

Hörde någon i Vallentuna modellflygklubb berätta om en inofficiell tävlig dom haft om vem som kunde flyga lägst över fältet. ”Till slut var det någon som vann”. Grattis!

/Larre i Sollentuna

– Frälsningssoldat och modellflygare –