Håll maskinen i trim!

Nu när en propp är kvaddad ägnar jag mig åt lite vapenvård. Ny topplockspackning samt membran till förgasaren håller på att bytas. Började med utvändig rengöring av min Walbro 34 igår kväll. Hade också en crazy idé om att utrusta min trike med analoga flyginstrument. Har skaffat både panel och mätare men det blir helt enkelt för krångligt, tungt och tar upp för mycket av sikten.

Gjorde istället en alternativ variant med mitt digitala instrument som visar stig/sjunk, QNH, QFE, temperatur, tiden samt Air speed med min givare jag har separat. Utrustade också mitt flight deck med en dödavinkeln-spegeln för att kunna ha lite koll på vingen. Skönt att slippa knäppa på sig en extra pinal när man ska iväg. Finns lite utrymme kvar på brädan också för radio/gps/bilstereo/fritös…

Triken har också fått broms på framhjulet.

/ Larre i Sollentuna

– Frälsningssoldat och pm-pilot –