Så blev det äntligen dags!

Jag laddade bilden med gear och mötte Tobbe och Matthias från Sollentuna vid Norrvikens södra ände. Fantastiskt mycket folk ute denna vindstilla gnistrande januarisöndag. Traditionen bjuder plogad bana åt långfärdsåkarna vilket innebär att sjöns ytterkanter var upptagna medan resten av sjön var ledig.

Monterade ihop mitt ekipage vid bilen och transporterade mig ca 500m till startplatsen. Innebar att jag drog triken ca 150m och startade sedan för att taxa ut mitt på sjön. Underbart att slippa släpa aset på ryggen.

En funktionär kom fram till mig ganska raskt och jag anade oråd. Han ville dock bara veta vad en sån där makapär kostade.

Kom upp på första försöket efter att ha överkompenserat min oscillerande vinge några gånger. Blev en kanonstart och mina timmar i garaget hade redan givit resultat. Gjorde tre studs-och-gå samt ytterligare en start från fullstopp. Lika bra att öva på starter. Andra starten gick ännu bättre och mina mungipor fastnade i ytterläge. Mest för att det var iskallt och fejjan frös. Det är fantastiskt att landa på hjul. Först tar bakhjulen i för att sekunden senare välkomna framhjulet. Känns som the real thing. Att ha en hel is till förfogande är nog den bästa förutsättningen man kan ha vid en trikepremiär.

Övade på att taxa med vingen uppe också men det kräver mera övning.

Har tyvärr inga bilder från luften men bjuder iaf på bildbevis att triken var där…

Larre i Sollentuna

– Frälsningssoldat och pm-flygare –