Lördagen började fint. Jag och övriga i familjen var och tittade när dottern hade dansuppvisning i musikens hus Uppsala. Jag kände mej riktigt stolt över min dotter(8 år) när de visade upp sitt dansnummer. Efter all träning och kämpande så blev det ett väl utfört uppträdande, Snyggt jobbat.

Efter det blev det lite motortest efter att bytt lilla remhjulet på motorn. Föredömligt:
Jag pratade med Tomas på corsair.se i torsdags och fick grejerna i går fre ,snabba ryck.

Efter att flyttat över remhjulet på gamla startkransen loctitat, körnslagit skruvarna och
provkört, tyckte jag motorn var lite trögstartad och gick taskigt på tomgång.
Efter lite närmare titt såg jag att det läckte från Cylinderfoten, suck…
Jag som nyligen planat toppen och bytt topppackning. Tur att jag beställt lite packningar utifall att. Av med Cyllen och göra ordentligt rent, dit med nya cylfotspackningen och momentdra. Provköra och efterdra, funkar fint.

Ok, in och ta en kaffe, slå igång datorn. Datorn är helskum och ville inte hitta bios eller
startpartition. ooops kollar in i burken och ser att det finns typ 1kilo damm där inne.

Isär med rubbet och dammtorka allt lite försiktigt. Jo sedan funkade den fint.
Alla ettor och nollor hoppade väl vilse i arme’n av argsinta kvalster!!! inte vet jag….
En bild på dagens skruvande:

50mm remhjulet från m25’an passade i kransen medans 52mm hjulet från m25 an
var 2 tiondelar tjockare och gick inte in i startkransen. Jag fick plocka bort en shimsbricka
så linade stora & lilla remhjulet ok mot varandra. Som syns på vänstra bilden är halsen
på m21ans 50 mm hjul lite längre men det är tydligen av icke betydelse då koningen är lika.