Torsdagen den 30 augusti packade jag och Olle flygbussen och tog sikte mot Åre och Jämtland. Framme i Åre sent på torsdagskvällen inrättade vi oss i lägenheten och förberedde oss för en tidig fredagsmorgon och ett första flyg i fjällen. Fredag och klockan piper 05.00

Två yrvakna och flygsugna gubbs vaknar och trycker i sig frukost och kaffe för att sedan bege sig mot fjällvärlden. Förutsättningarna vädermässigt ser kanon ut och Olle har bakåt i tiden rekat lite olika möjliga startplatser som vi kollar upp. Vinden verkar ok. Efter lite förberedelser och språkat med personal från helikopter firman som kör transporter till stf’s stationer bestämmer vi oss för att lyfta. Ok vindriktning för det lilla startfältet. Jag blir etta upp och njuter för fullt av fjälluften och fjällvärldens vackra vyer. Strax är Olle uppe också. Vi myser för fulla muggar i det blå och när det blir dags för landning inser vi att det blir landning i rejäl uppförsbacke(vi startade utför) allt gick bra.

Vi plockar ihop och tar ett lunchbreak vid Storulvåns turiststation. Det blir lunchbuffe och i sedvanlig ordning (när jag är hungrig och det är buffé) så äter jag alldeles för fort och för mycket. Vi bestämmer oss för en liten promenad längs stigen mot Sylarna. Min glupska aptit gör sig påmind och jag känner att jag skulle platsa som patient på min frus jobb( hon är barnmorska) hursom efter en kortare fjällvandring beger vi oss mot bilen för att slappa ett tag och planera för det kommande eftermiddagsflyget. Flyget blir magiskt. Inte ett moln och svag vind.

Vi avslutar fredagskvällen på restaurang i Åre och beger oss på lördagen till Oviken för flygning. Söndag hemresa.

Love peace and paramotoring

/ Tor