Jag har ett litet problem med min H-E 120R som har gått ungefär 100 timmar och skulle vara glad för lite tips och råd.

Det började med ett motorstopp över Gamla Uppsala i fredags. Som tur var hade jag redan stiget från låg höjd så det var inget problem att hitta en passande åker. Men motorn bara la av utan förvarning. Den hade gått rent om aningen klen fram tills dess. Fick inte igång den i luften hellre, provade 3 gånger.

På marken fick jag ingen liv i motorn hellre.

Senare fick jag igång motorn, men numera saknar den tomgång. Hon går rent när hon går, men så fort jag släppa med gas så dör hon. Tändstiften har en bra färg.

Jag bytt tändstift, tittade in på förgasaren som såg hur ren som helst ut (den har fått nya packningar för bara några få timmar sedan), bytt bränsle filters (två gånger! Den första från biltema läckte in luft som en sil!) inklusive den som på hänger på ”klunken” i tanken, kollade membranventil i vevhuset. Kollade glapp i tändspolen.

Jag kanske inbilla mig men jag tror att kompression är sämre — det är inte så mycket motstånd när jag dra i startsnöret.

Missar jag något? Tänkte dra av topplocket, men behöver jag en ny packning i så fall?

Motorn går rent nu men tomgången är i-skruvad till max. Trycket har varit lite så där ett tag, men jag har räknat att det var på grund av en ny, sämre propeller.

Jag kan tänka provflyga med den som den är nu (på en rymlig öppen fält!) men det känns lite otäckt just nu. Jag har alltid kunna lita på maskinen men nu plötsligt känns det vääääldigt osäker.

Tips?

/Max