Bra: fick en lucka i vädret och kunde flyga en tur från Gävle flygplatsen. Tack till Per i tornet.

Mindre bra: luckan var x-small. Molnbas mellan 2-300m. Jag skulle fota två områden som låg under världens största kraftledningar.

Bra: det fanns ett litet utrymme mellan kraftledningar och moln.

Mindre bra: glömt att lägga i plats nr 2 i gps:n. Tvungen att landa och putta i koordinatorna.

Bra: hittade till slut plats nr 2, en mil över den mest elandiga terrang jag har sett. Skog och myr och knappt några vägar.

Mindre bra: just där ute i igenstans börjar motor gå orent. Skulle ha varit mindre av ett problem om jag hade möjligheten att stiga högre. Det var medvind hemåt och med lite höjd skulle man kunna klara en bra glid. Men icke, inte med den tjocka moln som låg precis ovanför mitt huvud.

Bra: det fanns en liten myr och skogsväg inom sikt. Såg hur bra ut som helst från luften. Jag flög ett par värv runt den och forsökt förgäves att få lite mer varvtal i motorn. Men den vill helst vila på tomgång.

Mindre bra: landningsplatsen blev mindre och mindre trevlig desto närmare jag kom. Det MYCKET vatten och lite mark. Djupa vattenfylda hål och sly och usch.

Bra: hyffsat landning trots allt, med lite studs här och där och ingen plums.

Mindre bra: Skärmen plumsar. Kämpar som en gris att få ut allt till vägen i en blött hög. Ta fram mobilen. Den visar ”ingen simkort”.

Bra: Med omstart så fungerar mobilen! Och just då dyker upp en jägare! Och skjutsa mig till civilisation / stora vägen, där min fru väntar med bilen! Yes! Livet är bra igen!!

https://youtube.com/watch?v=Q9JoL7MCCJs