Första jobbveckan efter semestern avklarad med lagom resltat – ungefär som flygningen alltså.

Förra söndagen var vi med och visade upp oss på det årliga traktorracet i Stavby NO om Uppsala. Ett par tusen åskådare och traktorer i alla de former och storlekar som körde paralellslalom i leran. Jag, Mårten och Ulf var där och visade utrustning och pratade med massor av nyfikna besökare, även lite prat med speakern i högtalaranläggningen. Förhoppningen om att kunna flyga lite blev dock grusad ganska ordentligt, det blåste alldeles för mycket. Men bönderna som arrangerade racet är jättetrevliga och positiva och hade anvisat oss en bra vallåker. (Frodig och troligen för segt för trike) Vi är välkomna dit om vi vill flyga någon annan kväll.

Men nya friska tag igår kväll ute I Härnevi. Vi blev 6 man (Robert, Ulf, Johan H, Johan B, Mårten) som såg fram emot avtagande vindar framåt solnedgången. Nåja. Det blev en del skruvande och motorjusterande för ett par piloter innan start m.m. Två piloter flög utan problem… Fast å andra sidan avtog inte vinden som vi trodde så det var knappt GPSen ens visade 10kn/h.
(Men den glada kryddan under kvällen var att journalisten Therese från Enköpingsposten kom förbi och tog information till ett kommande reportage.)

Ikväll ska jag bara vara lite flygbitter och tänka att jag inte ska fixa fler flygträffar.

Men imorrn – då j-r ska vi göra nya hål i luften!!

/Wiken