Hoppas grabbarna som flög i Skoklostertrakten fick fina flyg. För min egen del blev det start i Almungetrakten då gumman skulle iväg och jobba ikväll.
Jag är jättenöjd med motorn efter att jag bytt alla membran i förgasaren samt hela reedshuset (reedventiler med hela konkarongen)samt den ”nya” toppackningen som höll trycket.Skönt!!!
Jag drog en tur över Pelles gård och sedan hemöver till mej och tillbaka.
Trots att jag är väldigt noga med hur jag lägger ut vingen och försöker hinna kolla av innan jag lyfter blev det ändå att jag lyckades lyfta med kravatt på högra sidan, ville bara rotera höger.

Blev lite svårt att bromsa emot utan att bromsa farligt mycket.
Självklart använde jag mej av viktstyrning och försökte även få tag i vingtipstyrningen som hjälp på vänstra sidan men det var ju inte så lätt då jag hade skapligt med bromsutslag på vänstra sida.
Jag steg uppåt i rejäl rotation åt höger tills jag nådde takhöjd, där blev det till att börja rycka och pumpa i linorna och det hela löste sig snabbt.
Sammanfattning blir ett trevligt flyg över hemtrakten, med ytterligare lite material till nästa film. Tack Micke och Uffe B för en trevlig eftermiddag/kväll.smiley

Nedan bild på Tor över mitt fält (Pelle)