Mårten, Pelle, Göran, Johan H samt Johan B sammanstrålade på Mårtens jaktmarker. Dvs. mitt i centrala Bålsta… Johan H har kvar några studentflyg att färdigställa innan det blir till att flyga utan PM2 i närheten. Tacksamt att ha Johan H med som starter och serviceman.

Själv kom jag raskt iväg tack vare en bra motvind. Tyvärr krokade Pelles prop in i buren vid startögonblicket och transformerades till en bunt grova tändstickor. Pelle fick vackert packa ihop sina prylar. Mårten och Göran gjorde mig snart sällskap och vi kursade ut till Mälaren.

Himlen var klarblå, snön kristallvit och solen laddade oss med en rejäl halt D-vitaminer.

Göran puttrade på tomgång och skulle sniffa längs isen. Tyvärr slocknade motorn och det blev en kontrollerad nödlanding på isen. Bra med att ha plan B… Pelle åkte så småningom och hämtade.

Själv fick jag strul med att döda motorn inför landning och gick ner på tomgång. Inga problem att landa och lade ner skärmen utan trassel. Tur jag monterat en bensinkran på sidan som kom väl till pass. Mitt problem var att sladden ramlat ur kabelskon.

Det här blev filmresultatet! http://vimeo.com/21255051

/Johan Bernalt