Igår morse anlände jag till Tallhed i Orsa, jag är här för att gå en paramotorutbildning. Tog studentlicens i Åre veckan efter midsommar och fick så klart blodad tand. Det är en helt fantastisk känsla att flyga skärm!

Såå, nu är det dags för nästa kurs, en paramotorkurs i Orsa, ledd av instruktörerna Anders och Micke.

Utbildningens första dag, en fantastisk dag! Dagen började med att Peter (den andra eleven) gjorde några låga vinschningar för att bli klar med grundkursen han började på i tisdags, det gick jättebra för honom och vi var klara redan strax efter kl 11. Jag fick se en vinschning för första gången. Därefter hade vi teori och lunch för att sedan få klämma och känna lite på paramotorerna och göra en besiktning av dem. Alltså leta fel och fylla i protokoll, det ingår i utbildningen att man ska kunna det. Vi har också varit ute på flygfältet och balanserat, jag fick lära mig en ny teknik då min förra inte är optimal, det är hur jag håller remmarna vid uppdragningen som skulle ändras. Sen började det snöa!! Kvällen gick åt att försöka göra första paramotorflyget, det var Peter som gjorde en del försök, gick inge vidare bra då det verkade vara kallras från bergen runtomkring. Fick inte upp skärmen i flygläge.

Anders visade hur ett paramotorflyg går till, där stod jag på flygfältet och hoppade av lycka, jag vill också!!

Här visar Anders hur det ska gå till.

Utbildningens andra dag, idag alltså, har vi stått ute på fältet hela dagen. Ännu mera balansering, löpning med motorn på ryggen, provstarter med avstängd motor och även tre riktiga startförsök har jag fått. Startförsöken beror på att jag inte en gång fick till en bra start. Tre försök och sen var jag helt slut i hela kroppen, jag har blåmärken på axlarna efter tyngden av motorn. I morgon fortsätter vi, då SKA jag upp, och som jag längtar! I morgon kommer det att gå lättare att starta då jag ska ta ut ”min motor”, alltså den som jag tänker ta med hem efter att denna utbildningsvecka är klart och jag har min licens. Min motor är aningen lättare men framföralt är selen mindre med bättre passform och därmed lättare att springa i.

De två första dagarna har varit väldigt roliga, fantastiskt roliga, och det som känns ännu roligare är att de kommande dagarna blir roligare än roligast, det är då det händer!

I morgon hoppas jag kunna bjuda på min allra första paramotorfilm med mig under skärmen.

Ha det så bra så hörs vi!

/Lisa

mer om vem jag är hittar ni på min blogg