Fadderittan…..!

Inspirerad av helgen (Härneviträffen) och Pelle Thors grymt snygga slingshotstart så tänkte jag att den starttekniken måste jag öva upp mig på igen. Den är riktigt grym. Riktigt inövade piloter kan göra nollvindsstarter på något enstaka steg!! (Liten varning: Vingen måste vara byggd för att klara belastningen denna start ger)

Nå, kvällen var ju kalas för att träna! Fjös- och fjuttvind… Så ut till Brofältet (kallat ”Lagerfäldt”) och ut med grejorna och inte grejen för då blir tanterna sura.

Jag kom väl iväg ungefär på vartannat försök. Lärorikt som tusan. Klar fördel med slingshot märkte jag nu att känslan vart vingen är under hela starten känns klart och tydligt i selen. Med ”vanlig” startteknik har jag haft lite svårt att se (och känna) vart vingen är på väg när den precis lyft i och med att min nödis gör mina huvudrörelser begränsade och draget är lågt.

Inte blev det springa enstaka steg heller – men betydligt kortare än ”vanlig” start iaf. 🙂 Övar jag lite till så kan jag nog lyckas kanske varje gång! 🙂

Sista starten så tog jag mig en liten tur runt i nejden också. Såg en luftballong som kämpade på att få komma fram till sin landningsplats. Det gick inte fort…. Och så lattjade jag och flög lågt på fältet och sparkade trädtoppar och buskar…

Tjoho vad jag är nöjd med dagen! Fixat surdegar på jobbet och fått en kul flygkväll!