Ahh…härligt med semester!! Nu har jag flygit dagarna tre! I måndags fick jag schuckert flygbesök av Johan Bernalt och vi flög zickzack mellan regnmolnen. Vi hade tänkt flyga distans men zickzackandet gjorde det lite svårt. smiley Turen hem gick trögt för det var jag mot 3 miljardersvägg av mygg. Gah! Vi hade besök av en från Fenix som verkade bli riktigt såld på paramotor. Kanske en till klubbkompis snart?

I tisdags tog jag en tur till Ekolsunds slott och snurrade runt och lekte över fälten. Blev väl en timme, sedan frös jag som en hamster doppad i flytande kväve… Landade på en fotbollsplan vid knoddsens skola. Trångt mellan strålkastarstolparna men ack så vajer landning! Sedan cyklade jag hem nöjd och glad.

Idag flaxade jag igen. Prognoserna såg finfina ut enligt yr.no, Arlanda och Bromma. Så det blev en fin avbruten start och sedan en fin start. I luften var det lite skuttigt men inte så farligt. Nu flyger jag med min HTC Desire måbajl i bland instrumenten där jag har en liten smutt flyg-app där man kan få senaste TAF/METAR. När jag flygit en bit så ändrade sig METAR (observationerna) till klart det sämre. Vinden vred sig 180grader och ökade på rejält i styrka. Så då vände jag. Då kom fetare moln också med rejääält stig i. Nu var jag i princip hemma så då var det bara att landa. Men det var bra stig den sista biten också så jag fick göra lite sjunkmanövrar för att pricka fint på fältet.

Landade vajert. En kille på promenad frågade om jag behövde hjälp…haha med vadå?
– Jaa, hur ska du ta dig hem nu?
– Jo, jag ska cykla hem.
– Jaha, men ska du verkligen lämna prylarna här??
– Näe, de tar jag med mig på cykeln.

Och så lyfte jag upp framhjulet med tramporna ur det höga gräset. smiley