Ah! Nu fick jag till det! Ett måste innan Barkarby stänger för gott 31a maj och innan jag går på semester nu på fredag… Nämligen starta hemma i Bålsta, landa på Barkarby flygfält och sedan flyka/cykla sista biten (8km) till jobbet.

Det hela gick väl inte helt utan missöden dock men i stort gick det väl bra! Frågan är väl bara hur jag kommer hem… 😉 Inte så allvarligt som det låter men mer om det längre ner.

Eftersom det var nordliga vindar idag så måste jag starta på ett fält lite längre bort än vanligt. Jag fick trampa ett tag vilket gjorde att jag blev lite efter schemat. Fältet var blött som tusan men det var lagom lite stöttningsvind så vingen skulle nog gå upp fint ändå trots att den skulle bli blöt. Och det gjorde den! Direkt när jag kom upp började det skutta men över 200 möh var det lugnt. Vid Kungsängen/Stäket är det inte sådär jättemånga ställen att nödlanda på så då låg jag på straxt under 400 m vilket är taket här så nära Bromma CTR.

När jag närmade mig Barkarby och tog inflygningsrutten på 150m så hoppade det rejält. Radion hade jag kopplat in och rattat in Barkarby. Inget annat flygplan i rörelse. Flög över, checkade vindstruten, gjorde mitt lilla varv och satte sedan ner hjulen rätt så fint trots skutteliskuttskutt i luften.

Cyklingen tog KLART längre tid än jag trodde. Mmm.. Liten tidsoptimist är jag allt. Så jag blev 45 minuter sen till jobbet… Men då jag jobbade över igår så känns det som att det kvittade. Tyckte chefen också när jag ringde på vägen.

När jag närmade mig jobbet var det en rätt maffig känsla att rulla förbi byggnaden på Flyken och skulle väl kunna ha njutit av det mer såvida inte det jämrans drevet till cykelkedjan pajade precis då! Dah! Originaldrevet bytte jag ut för 2 år sedan – helt fel dimensionerat drev. Mitt nya, bättre, drev höll i två år och får väl kännas bättre än originalet men var väl ändå inte perfekt. Grr.

Så nu kommer jag inte till fältet för att flyga hem. Ska försöka hitta verkstaden här på jobbet och se om de kan hjälpa mig rikta drevet….annars får jag väl kalla på förstärkning hemifrån som får komma med bilen och plocka upp en strandad citypilot. 🙂

Bilder kommer senare när jag laddat över dem till datorn… 🙂